Smakowita konferencja

Etykiety

W urzędzie marszałkowskim w Rzeszowie rozmawiano o żywności wysokiej jakości. Debatę poświęconą możliwościom rozwoju oraz promocji regionalnych produktów, uzupełniła degustacja lokalnych smakołyków wpisanych na ministerialną listę produktów tradycyjnych. Konferencję otworzyła wicemarszałek Ewa Draus.

Czytaj więcej...
czwartek, 21 lutego 2019 00:52

Lubuskie dziedzictwo kulinarne

Etykiety

Zarząd województwa lubuskiego udzielił zgody na podjęcie działań mających na celu przystąpienie Lubuskiego do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Sieć została utworzona, aby promować potrawy regionalne, wzmacniać tożsamość, być platformą współpracy, wymiany wiedzy i doświadczeń między wytwórcami, przetwórcami.

Czytaj więcej...
czwartek, 21 lutego 2019 00:44

Lubelskie jabłka ruszają w Polskę

Etykiety

Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego w Lublinie rozstrzygnął przetarg na promocję i sprzedaż lubelskich jabłek w sieci sklepów „Stokrotka” oraz „E.Leclerc”. Lubelskie jabłka będą promowane i sprzedawane w sieci sklepów „Stokrotka” i „Leclerc”. Promocja oraz sprzedaż jabłka lubelskiego w sieci „Stokrotka” na terenie całego kraju, potrwa do końca lutego br. natomiast w sklepach „Leclerc” w Lublinie będzie trwać dwa tygodnie. Celem akcji jest promocja lubelskiego jabłka jako produktu najwyższej jakości pochodzącego z ekologicznego regionu.

Czytaj więcej...
czwartek, 07 lutego 2019 00:24