Miechów rozsmakowany w małopolskich specjałach

Etykiety

Miechów to drugi przystanek na trasie tegorocznego Małopolskiego Festiwalu Smaku. Tym razem w festiwalowym menu niepodzielnie rządziła królowa ziemi miechowskiej – kapusta. Oprócz potraw z charsznicką kapustą kiszoną, na miłośników wyrazistych smaków czekały też dania wykorzystujące inne tradycyjne produkty: ogórki kiszone w studni czy barszcz czerwony krakowski. W przygotowanie kilku potraw zaangażował się wicemarszałek Wojciech Kozak.

Czytaj więcej...
poniedziałek, 16 lipca 2018 00:02

Małopolska Karta Wód zadebiutowała na Culinary Innovators

Etykiety

Województwo małopolskie zainicjowało powstanie i opracowanie pierwszej w kraju karty wód mineralnych. Jej premiera odbyła się 8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu podczas Culinary Innovators Gault Millau Polska.

Czytaj więcej...
poniedziałek, 09 lipca 2018 00:41

Święto Ziół

Etykiety

W najbliższą niedzielę (8 lipca) w Milanowie obędzie się IV Wojewódzkie Święto Ziół. Każdy znajdzie coś dla siebie. Dla lubiących rywalizacje – konkursy, dla amatorów sztuki – wstępy artystyczne, dla smakoszy małych i dużych – ziołowe gotowanie z marszałkiem województwa

Czytaj więcej...
środa, 04 lipca 2018 00:54