Specjalizacja: żywności wysokiej jakości

Specjalizacja opiera się na przemyśle rolno-spożywczym, dynamicznym rozwoju rolnictwa lokalnego oraz tradycyjnym przetwórstwie żywności, opartym o regionalne surowce i krótkie łańcuchy sprzedaży.

Czytaj więcej...
środa, 24 października 2018 00:39

Mazowsze na szkoleniu wyjazdowym w Chorwacji

Etykiety

Przez trzy dni mazowieccy członkowie Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego mogli zdobywać doświadczenie podczas wizyty studyjnej w Dalmacji (Chorwacja).

Czytaj więcej...
środa, 24 października 2018 00:25

Targi Smaki Regionów 2018

W dniach od 29 września do 1 października 2018 roku na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbyły się targi Smaki Regionów.  Uczestniczyło w nich blisko 200 wystawców i około 50 000 zwiedzających.  Jest to cykliczne wydarzenie mające na celu promocję produktów regionalnych, tradycyjnych i naturalnych. Zarówno liczba wystawców, jak i producentów sukcesywnie rośnie. W Targach Smaki Regionów w 2018 roku brały udział także takie kraje jak: Niemcy(region Brandenburgia), Ukraina, Rumunia(region Sibiu),Mołdawia oraz Chorwacja. Dzięki temu Targi powoli stają się imprezą o charakterze międzynarodowym.

Czytaj więcej...
środa, 10 października 2018 20:11