Nowe smaki w Zachodniopomorskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego

Bar, pasieka, gospodarstwo agroturystyczne i restauracja wzbogaciły Zachodniopomorską Sieć Dziedzictwa Kulinarnego. Przyjęcie do grupy oraz poczęstunek odbył się w „Botanic Restaurant” w Szczecinie z udziałem wicemarszałka Jarosława Rzepy.

Czytaj więcej...
wtorek, 21 marca 2017 18:14

Z ekspertami o produkcji smakołyków

Etykiety

Lubelskie przysmakami stoi. Potwierdza to m.in. liczba wpisów na ogólnopolską Listę Produktów Tradycyjnych, która daje regionowi trzecie miejsce w kraju, czy frekwencja - zarówno producentów, jak i gości - podczas kiermaszów i innych imprez promujących dziedzictwo kulinarne województwa.

Czytaj więcej...
wtorek, 07 lutego 2017 18:07

Małopolska do zjedzenia czyli niecodzienna książka kucharska

Etykiety

Na poczatek obwarzanek krakowski z pastą dyniową i miodem lub pajda chleba prądnickiego ze smalcem z jabłkiem łąckim. Na pierwsze danie pyszny żurek z kiełbasą lisiecką, na drugie pierogi z suską sechlońską i orzechami, a na koniec warzywa pieczone z oscypkiem czy pieczony pstrąg ojcowski. Mało? To jeszcze na deser sernik z bryndzą podhalańską czy torcik różany z dżemem z płatków róży albo muffinki z jabłkami łąckimi z suską sechlońską. Niemożliwe do własnoręcznego wykonania? A jednak.

Czytaj więcej...
niedziela, 08 stycznia 2017 08:16