Pyszki, safor i śledzie, czyli Podlaskie przy stole

Etykiety

Przedstawiciele 33 grup z województwa podlaskiego uczestniczyli w Tykocinie w konkursie kulinarnym pn.: "Tradycyjny stół wigilijny". Wygrały gospodynie z Dobrego Lasu.

Czytaj więcej...
poniedziałek, 11 grudnia 2017 00:07

Nowe smaki w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego

13 listopada certyfikaty świadczące o przynależności do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego otrzymało 5 przedsiębiorców. Restauracja, winnica, gospodarstwo rolne to tylko kilku z nowych członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego. Gratulacje nowo przyjętym przekazał wicemarszałek województwa Jarosław Rzepa.

Czytaj więcej...
środa, 15 listopada 2017 00:31

Smacznie i zdrowo

Etykiety

Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie od lat wspiera producentów zdrowej żywności z Mazowsza. Oryginalny produkt lokalny wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przyciąga m.in. turystów i podkreśla specyfikę regionu. Urząd gościł producentów zdrowej żywności oraz firmę CBR EVENTS Sp. z o.o. – zarządcę Hali Gwardii. Wicemarszałek Janina Ewa Orzełowska podkreśliła wzrost świadomości społeczeństwa w obszarze zdrowego sposobu odżywiania.

Czytaj więcej...
poniedziałek, 30 października 2017 00:02